Dostava na dom

 • Stroški dostave:
  Cena dostave za naročila do 50 EUR je 3,99 EUR. Naročila v vrednosti 50 EUR in več bodo dostavljena BREZPLAČNO!
 • Ali me kurir pred dostavo obvesti?
  V večini primerov kurirji vnaprej pokličejo prejemnike, vendar tega ne moremo zagotoviti - kurir ni zavezan k temu.

Prevzem pošiljke v paketomatih

Omogočamo dostavo na paketomate Pošte Slovenija in paketomate GLS.

 • Stroški dostave:
  Cena dostave je enaka, kot za dostave na dom, torej za naročila do 35 EUR je 3,99 EUR*. Naročila v vrednosti 35 EUR in več bodo dostavljena BREZPLAČNO*!

*Ob izbiri PETROL, OMV, 3DVA se pri paketih z odkupnino dodatno zaračuna storitev obdelave odkupnine 1,05 EUR; PETROL zaračuna tudi storitev vročanja 0,45 EUR na paket.

GLS PAKETOMATI:

 • Lokacije GLS Paketnih trgovin in Paketomatov:
  V Sloveniji je na voljo okoli 650 Paketnih trgovin in več kot 200 Paketomatov. Paketne trgovine so vključene v obstoječe trgovine ali bencinske servise, Paketomati pa se nahajajo na območjih z visoko obiskanostjo. Lokacije vsem GLS Paketnih trgovin in Paketomatov, kamor ti lahko pošljemo tvoj paket najdeš TUKAJ.
 • Obratovalni čas GLS Paketnih trgovin in Paketomatov:
  GLS Paketne trgovine imajo zelo dolge delavnike, GLS Paketomati pa so na voljo 24 ur na dan.
 • Roki za prevzem paketa:
  Paketi poslani v GLS Paketno trgovino čakajo na prevzem 5 dni. Paketi poslani na GLS Paketomat čakajao na prevzem 4 dni.

PAKETOMATI POŠTE SLOVENIJE:

 • Lokacije paketomatov Pošte Slovenije:
  V petnajstih krajih po Sloveniji se nahaja 24 PS Paketomatov. Lokacije preverite na seznamu paketomatov.
 • Obratovalni čas paketomatov Pošte Slovenije:
  Paketomati Pošte Slovenije so na voljo 24 ur na dan.
 • Rok prevzema pošiljke:
  Pošiljke lahko na PS Paketomatu prevzamete v 72 urah, rok prične teči od trenutka, ko vam je bilo poslano SMS ali e-sporočilo. Po preteku tega roka, lahko pošiljko prevzamete na izročilni pošti v 5 dneh. O možnosti prevzema pošiljke na pošti boste obveščeni s SMS ali e-sporočilom. Po preteku petih dni se paket vrne pošiljatelju.

Kaj če pošiljka zamuja?

Prosimo, da se v tem primeru obrnete na nas preko kontaktne strani

! Pred prevzemom pošiljke preverite pošiljko. V primeru poškodb med prevozom, pri kurirju napišite poročilo o poškodbah in se obrnite na nas preko kontaktne strani.

Kdaj bom prejel naročeno blago?

Predvidena je dostava v roku 1 do 3 delovnih dni od prevzema* pošiljke.

*Naročila oddana in zaključena od ponedeljka do petka do 23:59 bodo prevzeta s strani dostavne službe naslednji dan zjutraj. Naročila oddana ob sobotah, dela prostih dnevih in praznikih, so običajno predana dostavni službi prvi delovni dan po dnevu, ko je bilo naročilo oddano.

Prijavljeni datumi dostave naročila se lahko spremenijo v primeru odsotnosti stranke, zapletov v stiku med kurirjem in stranko ali nepredvidenih razlogov na strani kurirske službe.

Vračilo / Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe oz. od naročenega blaga

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik (po 43.č in 43.d členu ZVPot) pravico, da v štirinajstih (14) dneh podjetju na elektronski naslov info@pluslife.si sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.

Vračilo prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Obrazec za odstop od pogodbe artiklov je uporabnikov na voljo s klikom tukaj.

Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: Magnezij Plus d.o.o., Stegne 23/a, 1000 Ljubljana.

Po prejemu blaga podjetje potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo in so ob dostavi zavrnjene. Kadar je pri pogodbi, sklenjeni zunaj poslovnih prostorov, blago dostavljeno na dom ob sklenitvi pogodbe, ga prodajalec ob morebitnem vračilu prevzame na lastne stroške, če zaradi narave blaga ni mogoče vračilo na običajen način po pošti.

Stranka mora obvezno v roku 14 dni javiti na email info@pluslife.si namero, da bo izdelek vrnila, mi pa bomo poslali navodila za vračilo. Stranka ima potem še 14 dni časa, da izdelek vrne na naš naslov. V nasprotnem primeru žal denarja ne moremo vrniti.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih se vračilo plačila kupcu izvede z nakazilom na njegov transakcijski račun oziroma kartico ali PayPal račun, uporabljen pri plačilu naročila.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promo koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le maksimalno vplačani znesek. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon, vplačani znesek pa se vrne na TRR uporabnika.

V izjemnih primerih, ko artikli niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko potrošniku ponudimo odkup artikla z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi potrošnika po elektronski pošti. Potrošnik omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega artikla enake ali višje vrednosti.
Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Odstop potrošnika od pogodbe za artikle iz kompleta

Če se potrošnik odloči za odstop od pogodbe za artikle, ki tvorijo komplet in želi koristiti 28 dnevno garancijo zadovoljstva, lahko zahteva samo vračilo kupnine. Potrošnik lahko zamenja artikel iz kompleta, v primeru stvarne napake ali poškodbe artikla, zanj pa ne more zahtevati vračila celotne kupnine.

Stvarna napaka

Napaka je stvarna, kadar:

 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet,
 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana,
 • artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane,
 • je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila. 

Kako se preverja primernost artikla?
Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kako se stvarno napako uveljavi?
Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla ali z vračilom izdelka ali z nedvoumno fotografijo izdelka (odvisno od artikla, o tem stranko obvestimo v samem postopku). 
Vračilo zaradi stvarne napake se lahko uveljavlja, če se napaka pokaže v roku dveh let po prevzemu blaga. Kupec ima časa dva meseca od odkritja napake, da o tej obvesti prodajalca in zahteva uveljavljanje stvarne napake.

Obrazec za prijavo stvarne napake je dostopen s klikom tukaj.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Zgoraj opisano je na voljo tudi v splošnih pogojih poslovanja, tukaj.